Een van de grootste uitdagingen voor de meeste lerende volwassenen is om in een leermentaliteit te komen wanneer ze zich in een soort opleidingssituatie bevinden.
If you have any queries about wherever and how to use Rijschool Almere, you can speak to us at our own website.
Helaas gaan veel volwassen leerlingen niet naar een vrachtwagenrijschool met het idee dat ze iets nieuws gaan leren. In plaats daarvan komen ze op de eerste dag aan met de instelling dat ze de training gewoon kunnen doorlopen en gemakkelijk het examen aan de andere kant kunnen halen om hun CDL te halen. Ze zien de training vaak als tijdverspilling of een soort pauze voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan.

Een leermentaliteit aanleren is essentieel voor iedereen die naar een vrachtwagenrijschool gaat. Dit is het geval als u nog nooit een vrachtwagen heeft bestuurd of als u terugkomt in de vrachtwagenindustrie nadat u uw laatste CDL hebt laten verlopen. Vaak hebben de mensen die terugkomen in de branche het het moeilijkst om los te laten hoe ze dingen in het verleden deden en open te staan ​​voor het leren van nieuwe technieken en nieuwe technologieën die nu deel uitmaken van de branche.

Een lerende mindset is meer dan alleen op tijd komen en opletten. Het omvat het begrijpen van het belang van het absorberen van alles wat je kunt van de training, de professionele instructeurs en de studenten die er ook zijn om te leren. Om dit te doen, moet u zich actief bezighouden met de volgende leertechnieken die u zullen helpen om echte waarde uit uw training te halen.

Wees er elke dag – zowel mentaal als fysiek

Er zijn studenten die elke dag of elke geplande les of rijtijd naar de les komen, en er zijn studenten die tijdens het trainingsprogramma meerdere dagen overslaan of missen. De meeste rijscholen zijn zo ontworpen dat ze zo kort mogelijk duren, wat betekent dat de deelnemers minder tijd van huis of werk weg zijn. Het is van cruciaal belang om waar mogelijk te voorkomen dat u dagen of lessen mist.

Als je een dag moet missen, zorg er dan voor dat je de instructeurs van tevoren op de hoogte stelt en dat er iemand aanwezig is die je correcte en nauwkeurige informatie kan geven over wat je hebt gemist.

Naast fysiek bij de les zijn, moet je er ook mentaal bij zijn. Houd jezelf gefocust, probeer niet aan andere dingen te denken terwijl je in de les zit of tijdens het praktijkgedeelte van de training. Een kritieke kwestie zal zijn om voldoende slaap te krijgen om de dag door te komen en toch mentaal alert te zijn.

Vermijd slechte invloeden

Dit klinkt misschien als iets dat je moeder elke dag voor de basisschool tegen je zei, maar het staat nog steeds als een volwassene die een klassikaal trainingsprogramma volgt. Die grappige mensen op school die altijd grappen maken of vragen stellen om de instructeurs gek te maken, zijn geen aanwinst voor jou of je training.

In de meeste vrachtwagenrijscholen is hun gedrag in de klas echter niet de slechte invloed die je moet vermijden. Waar je heel voorzichtig mee moet zijn, is luisteren naar hun alternatieve opties voor het voltooien van een taak of het gebruik van een bepaalde rijtechniek of methode. Dit zijn meestal mensen die enige ervaring hebben met het besturen van een vrachtwagen en een manier hebben gevonden die voor hen werkt om achteruit te rijden, een inspectie vóór de rit uit te voeren, een lading vast te zetten of een aantal andere taken.

Het probleem is dat hun manier misschien werkt, het kan zelfs tijd besparen, maar het is niet de manier die correct is. Vaak zijn deze “tips” erg onveilig en als u ze tijdens een examen gebruikt, kunt u merken dat u zakt. Ze kunnen op zijn minst een reëel gevaar voor je vormen op de weg als je eindelijk in je eentje een groot tuig onder controle hebt.

Een ander belangrijk punt dat je moet vermijden, is luisteren naar andere studenten die zeggen dat een bepaald aspect van het programma niet echt belangrijk is. Alle aspecten van het programma zijn belangrijk in een bepaald gebied van het beroep en ontbrekende informatie kan ertoe leiden dat u een programma niet haalt of dat u niet in staat bent een sollicitatiegesprek af te ronden om die baan te krijgen die u echt wilt.

Bereid je voor om te werken

Vrachtwagenrijschool is geen passief leren. Je moet lezen, huiswerk maken en deelnemen aan de les. Bovendien moet u zich vrijwillig aanmelden voor zoveel mogelijk praktische rij- en tuintijd. Iedereen die op de vrachtwagenschool zit en verwacht te leren zonder te doen en constructief gecorrigeerd te worden door een instructeur, zal waarschijnlijk niet slagen voor het CDL-examen en het rijgedeelte van het programma.